Chcete si pochutnať na výbornom a zdravom jedle? Pozrite si náš jednoduchý obrázkový recept na cestoviny s rukolou, mozzarellou a talianskymi sušenými paradajkami. Príprava vám nezaberie viac ako pol hodiny a na jedle si určite pochutnáte.

Cestoviny s rukolou, sušenými paradajkami a mozzarellou

Čo budete potrebovať?

  • Čerstvá rukola
  • Cestoviny (skrutky, špagety, gnocchi, penne…)
  • Mozzarella
  • Sušené paradajky
  • Tvrdý syr, gouda alebo parmezán
  • Olivy
  • Citrón




Suroviny na rukolový recept

Ako postupovať?

  • Postavte vodu na varenie, do nej nalejte kúsok oleja zo sušených paradajok a nechajte zovrieť.
  • Medzitým si umyte rukolu pod tečúcou studenou vodou (napr. v sitku), nakrájajte mozzarellu a sušené paradajky.Sušené paradajky a mozzarella
  • Mozzarellu a sušené paradajky pomiešajte dohromady.Mozzarella a sušené paradajky
  • Do vriacej vody nasypte cestoviny a za občasného miešania ich varte 8-12 minút (podľa typu cestoviny). Potom ich zceďte do sitka a opäť ich presypte do hrnca.
  • Do hrnca s cestovinami nalejte olej zo sušených paradajok a pomiešajte. Následne vysypte do hrnca pripravenú  mozzarellu s paradajkami a obsah znova poriadne pomiešajte.Premiešanie cestovín s mozzarrelou
  • Cestoviny potom naložte do tanierov a na vrchu ich posypte čerstvou rukolou pokvapkanou citrónovou šťavou. Nakoniec postrúhajte na vrch tvrdý syr alebo parmezán.

Pripravené cestoviny na posypanie rukolouCestoviny s rukolou a sušenými paradajkami

Dobrú chuť! 🙂